Wij, Marc en Dyonne Frencken, ooit samen begonnen op een bovenwoning in Born met 2 Cavalier King Charles Spaniels, Caspar en Lobke, wonen nu in Limbricht, een klein rustig dorpje aan de rand van Sittard, samen met nog 1 Cavalier King Charles Spaniel en 4 Nova Scotia Duck Tolling Retrievers.

Lobke, het Cavalierteefje mag genieten van de rust, en wordt door de andere dames met respect behandeld. Ondanks haar gezondheidsproblemen is zij inmiddels ruim 13 jaar bij ons.

De 4 Tollerdames zijn alle 4 totaal anders, met alle 4 worden dan ook verschillende activiteiten ondernomen. Maar zoals echte Tollers betaamt zijn het wel alle 4 waterratten en ze maken dan ook geen onderscheid in mooi schoon of lekker zwart water..... als het maar nat is.

Fleur onze oudste Toller is geboren in 2004 en is een echte knuffelbeer, die graag voor je wil werken maar die wel alles in haar tempo doet...... waarom snel naar de baas als het ook gewoon wat rustiger kan. Maar ze komt wel, alleen in haar eigen tempo, welke niet altijd gelijk is met het tempo welke de baas in gedachten had. Fleur is ook de moeder van ons eerste nestje, het C-nest, welke geboren is op 31 maart 2008.

Jip is geboren in 2007 en is een halfzusje van de kinderen van Fleur..... In tegenstelling tot Fleur is Jip helemaal geen knuffelbeer en wil graag werken...... maakt niet uit wat, als het maar snel kan en er niet te lang gewacht hoeft te worden, want dan laat ze overduidelijk horen dat het haar beurt is. Daarnaast houdt Jip niet van herhaling, dus alles moet wel een uitdaging voor haar zijn. Op dit moment vindt Jip de behendigheid super en is dan ook helemaal in haar element als ze over allerlei toestelen haar weg mag vinden. Jip is op 10 oktober 2010 moeder geworden van ons 2de nestje, het D-nest.

Uit dit D-nest is een dame bij ons gebleven, Do. Een lekkere doerak, die een beetje een combi is van Fleur en Jip, wel wil knuffelen, maar alleen als zij dat wil, en ook wel wil werken, maar ook alleen als zij dat wil. Dat maakt het soms wel moeilijk tijdens de jacht en/of behendigheidstraining, maar geeft ons wel een leuke uitdaging. Op 11 december 2012 is Do moeder geworden van ons F-nest.

En ook uit het F-nest is een dame bij ons gebleven, Frigg. Een pittige tante met overduidelijk een eigen willetje, die alles super vind, als ze maar mag werken met de baas. Naast diverse trainingen en workshops is Frigg nu bezig met een Drive en Control cursus en mag ze mee naar de jachttrainingen.

Op deze site willen wij u kennis laten maken met Fleur, Jip, Do, Frigg en hun bezigheden. Stuur ons een e-mail als u nog vragen heeft. Wij zullen u vragen dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Links Caspar en rechts Lobke.
Caspar en Lobke.


Fleur, Jip, Do en Frigg.
Fleur                 Jip                       Do                   Frigg